Sărutări de cocos

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

40 bucăți / Preparare: 25 min. Coacere: 15 min. La uscat: 3 ore
• 150 g masă de marțipan • 1 ou • 100 g zahăr pudră
• 125 g unt • 1 linguriță coajă de portocală rasă
• 3 linguri lichior de portocale • 75 g făină • 75 g amidon
• 30 g fulgi de cocos • 100 g ciocolată albă
• 5 felii de portocală confiate • 2 linguri ciocolată rasă

Cuptorul se încinge la 180º C. Se taie cubulețe masa de marțipan. Se amestecă împreună cu oul, zahărul pu­dră, untul, coaja și lichiorul de portocale, până ce ia naștere o compoziție cremoasă. Se amestecă făina împreună cu amidonul și fulgii de cocos și se înglobează în compoziția de marțipan. Se va obține un aluat omogen.
Aluatul se șprițează în forme de hârtie pentru prali­ne, până la marginea de sus a formei. Aceste praline improvizate se coc la cuptor cca 15 min. Apoi se scot din cuptor și se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie.
Ciocolata se taie bucăți și se lasă să se topească într-o baie de apă fierbinte. Se taie bucățele feliile de portocală gla­sată. Bomboanele se acoperă cu ciocolată și se presară deasupra fulgi de cocos. Se decorează cu felii de portocale. Se lasă să se întărească totul cel puțin 3 ore, apoi se servesc pe o tavă de argint.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*