Sărmăluțe vegetariene cu cușcuș

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 4 căței de usturoi • 2 linguri ulei de măsline
• 400 ml roșii pasate • 2 lingurițe oțet de vin roșu • 1 ceașcă apă călduță
• 1 linguriță zahăr • sare, piper
• 1 ceașcă cușcuș integral
• 2 linguri mentă tocată
• 200 g telemea • 8 frunze mari de varză • mentă pentru ornat

Se toacă usturoiul și se că­­lește în ulei de măsline cca 30 de secunde, apoi se adaugă roșiile tăiate bucăți, oțet, cușcuș și o ceașcă apă călduță, apoi o linguriță de zahăr și sare. Se lasă să fiarbă cca 10 min.
Se adaugă la cușcuș menta tocată și brânza rasă; se sărează și se piperează. Se curăță frunzele de varză de cotoare și se opăresc cu apă clocotită; se lasă să se înmoaie. Apoi pe fiecare frunză se pun câte 2 linguri de amestec de cușcuș și se rulează. Se așază într-o formă de sufleu și se toarnă suc de roșii; se coace cca 20 min. în cuptorul încins la 180 °C. Se ser­vesc ornate cu mentă.
Preparare: 45 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*