Sărmăluțe în foi de viță de post

Credit foto: Taratorki/2012/shutterstock.com
Credit foto: Taratorki/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
•700 g ciuperci • 200 g orez
• 5 cepe • 3 morcovi
•1 conservă roșii în
bulion • 1 legătură mărar
• 1 legătură pătrunjel • concentrat de legume • 300 g foi de viță
• boabe de piper negru • 50 ml ulei

1 Se călește în ulei ceapa tocată; se adaugă morcovii rași și se călesc și ei. Apoi se adaugă ciupercile tocate și se lasă să fiarbă înăbu­șit la foc mic, până ce încep să-și lase zeamă. Se prepară o supă din apă și concentrat de legume; se toarnă peste legumele înăbușite. Când fierb, se adaugă orez, sare și piper după gust. Se mai lasă să fiarbă 10 min. Se iau de pe foc și se adaugă mărarul și pătrunjelul.
2 Când compoziția se răcește, se
rulează sarmalele. Se unge cu ulei fundul unei cratițe, se așază roșii în bulion, boabe de piper și deasupra sarmalele. Se toarnă supă. Se dau la foc mic o oră.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*