Sărmăluțe în foi de viță

Credit foto: Gayvoronskaya_Yana/2012/shutterstock.com
Credit foto: Gayvoronskaya_Yana/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 2 cești orez • 1 roșie decojită și tăiată cuburi
• 1 lingură bulion
• 2 cepe tocate • 200 g foi de viță de la saramură
• 150 ml ulei de măsline
•  1 lămâie tăiată felii • 2 linguri mentă uscată și tocată
• 1/4 linguriță piper • 1/4 linguriță scorțișoară
• 1/2 linguriță enibahar • 1 1/2 lingurițe sare
•1/2 linguriță zahăr

1 Orezul se lasă 30 min. în apă caldă, apoi se spală și se scurge. Frunzele de viță se curăță de codițe. Codițele se așază pe fundul vasului în care vor fierbe sărmăluțele.
2 Se călește ceapa în ulei și se adaugă orezul; se amestecă pe foc câteva minute. Apoi se adaugă ro­șiile și pasta de roșii și se lasă să fiarbă puțin. Apoi se adaugă 1 ceaș­că de apă fierbinte și se fierbe până se evaporă. În final se adaugă restul de ulei, menta, piperul, scor­ți­șoară, enibaharul, sare și zahăr; se amestecă bine.
3 Se întind foile de viță, se umplu cu amestecul de orez și se rulează; se așază în vasul de fiert, în straturi succesive. Deasupra se așază felii de lămâie și 2 cești de apă caldă; se fierb înăbușit la foc mic 40 min.. Se servesc reci cu felii de lămâie, ardei capia murați și iaurt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*