Sărmăluțe în foi de ștevie

Credit foto: drdorka/Fotolia.com
Credit foto: drdorka/Fotolia.com
Credit foto: drdorka/Fotolia.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 kg carne tocată
• 6 legături de ștevie
• 2 legături ceapă verde
• 1 legătură mărar
• 1 legătură pătrunjel
• 200 g orez • 3 linguri bulion • 2 linguri ulei
• 1 lingură făină
• sare, piper

Se pregătește umplutura: se toacă ceapa verde și se călește puțin în ulei; se adaugă 2 linguri bulion, amestecând. Se frământă carnea cu ceapă, 1/2 din verdeața tocată, orez, sare și piper. Se spală foile de ște­vie, se taie codițele și se nivelează nervura principală. Se opăresc în apă clocotită, până se înmoaie puțin, dar nu prea mult, ca să nu se rupă. Se scot,  se lasă să se scurgă și să se răcorească.
Se împachetează sarmalele, se așază în cratiță, se toarnă apă cât să le acopere și se pune cratița la foc mic cca 45 min. Între timp se prepară un sos din făină, apă, sare, piper, bulionul și verdeața tocată. Se toarnă peste sarmale și se coc la cuptor 20 min.
Preparare: 50 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*