Sărmăluțe de post în foi de ștevie

Credit foto: A_Lein/Fotolia.com
Credit foto: A_Lein/Fotolia.com
Credit foto: A_Lein/Fotolia.com

6 porții/ Preparare: 2 ore
• 200 g granule de soia • 2 cepe • 3 linguri ulei
• 1 morcov • 1 ceașcă orez • 1 legătură mărar
• 1 legătură pătrunjel • piper, boia dulce, nucșoară măcinată
• 1 linguriță concentrat de legume deshidratate
• 1 linguriță cimbru uscat • 1 ou • 4 linguri bulion
• 500 ml borș • cca 40 frunze de ștevie

Orezul se lasă la înmuiat în apă. Se călește ceapa în 3 linguri de ulei; se adaugă morcovul ras și 3 linguri de apă și se înăbușă până scade.
Se toacă verdeața. Granulele de soia se pun la înmuiat conform instrucțiu­nilor de pe pachet. Frunzele de ștevie se spală bine, apoi se opăresc în apă clocotită și se trec prin jet de apă rece; se lasă să se scurgă.
Se amestecă într-un bol compoziția de ceapă cu morcov împreună cu soia înmuiată, orezul, pătrunjelul și mărarul tocate, oul și 2 linguri bulion. Se adaugă piper, boia dulce, nucșoară, cimbru și concentrat de legume. Eventual se mai adaugă sare, după gust. Se taie nervurile mai groase de la frunzele de ștevie și se împachetează sărmăluțele.
Se tapetează o oală cu frunze tocate de ștevie; se așază apoi sărmăluțele, în cercuri concentrice. Se adaugă 2 linguri de bulion și se acoperă cu borșul. Se dau la cuptor o oră și jumătate, la foc domol.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*