Sarmale în foi de hrean

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB4 porții / Prep.: 40 min.  Fierbere: 25 min.
• 150 g orez • sare • 1 linguriță supă • 8 frunze mari de hrean
• 1 ceapă • 40 g parmezan ras • 2 căței de usturoi • 1 fir țelină
• 1 morcov • 1 fir praz • 1 lingură ulei • 50 g brânză de vaci • 1 lingură salvie tocată
• 4 linguri semințe de dovleac decojite, prăjite și tocate • piper • coriandru
• nucșoară • 1 lingură ulei
• 100 ml supă

Se fierbe orezul în apă cu sare și cu supă, conform indicațiilor de pe ambalaj.
Se spală frunzele de hrean, se îndepărtează cotoarele tari. Se opăresc frunzele de hrean într-o can­titate mare de apă cu sare 1 min. Se scot, se trec prin apă rece și se lasă să se scurgă.
Se spală, se curăță și se toacă cea­pa, usturoiul, țelina, morcovii și prazul.
Se încinge uleiul într-o cra­tiță: se călesc înăuntru mai întâi ceapa și us­turoiul, apoi țelina, morcovii și pra­zul; se amestecă toate aces­tea împre­ună cu orezul, brân­za de vaci, salvia, par­mezanul și semințele de dov­leac. Se con­di­men­tează cu sare, piper, corian­dru și nucșoară.
Cuptorul se încinge la 180 ºC. Se întind foile de hrean și se umplu cu orez. Se rulează și se așază într-o formă de sufleu unsă. Se ung cu ulei și se toarnă supa.
Se acoperă cu folie de aluminiu și se coc sarmalele la cuptor, timp de cca 25 min. Se or­nează cu salvie și se servesc eventual acom­paniate de un sos de roșii.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*