Sarmale cu pește

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB4 porții / Preparare: 40 min. Fierbere: 10 min.
• 1 kg varză • sare • 1 legătură busuioc
• 500 g file de știucă • 1 lingură suc de lămâie verde
• piper • 3 linguri bulion • 3 linguri smântână
• 1 lingură unt
• 200 ml supă de legume

Se curăță varza și se des­prind 12 frunze de varză. Se opăresc în apă clocotită cu sare, timp de cca 2 min. Se scot și se trec prin apă rece. Se curăță de cotoare.
Se spală busuiocul, se rup frunzulițele și se toacă. Se spală peștele și se șterge.
Se taie peștele în felii de 2 cm grosime. Se stropește cu suc de lămâie verde, se sărează și se piperează.
Se ames­tecă separat 2 linguri de bulion cu 2 linguri de smân­tână și se ung frunzele de var­ză.
Se așază peste ele busuioc și fâșii de pește. Se rulează sarmalele și se leagă cu ață.
Se încinge untul într-o tigaie. Se prăjesc înă­untru sarmalele de peș­te, cu partea pliată în jos.
Se toarnă în tigaie supa de legume și se călesc sarmalele acope­rite cu un capac, timp de cca 8 min.
Se scot sarmalele de pește din vasul în care au fiert și se înglobează în sos 1 lin­gură de bulion și 1 lingură de smân­tână.
Se potrivește apoi sosul de sare și piper, după gust. Se garnisesc sarmalele cu busuioc și se servesc toate imediat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*