Șarlote cu afine

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
Pentru șarlote:
• 1 plic praf de gelatină • 100 ml apă • 28 de pișcoturi
• 50 ml suc de afine • 100 g afine decongelate
• 4 linguri zahăr pudră •300 g mascarpone •200 ml frișcă
Pentru ornat:
• 4 linguri frișcă • 3 linguri afine • zahăr pudră

Se înmoaie gelatina în apă rece cca 10 minute. Se adaugă sucul și se lasă să se dizove la bain-marie. Se tapetează cu folie transparentă 4 for­me rotunde (Ø 7.5 cm) și se repartizează pișcoturile de jur-împrejurul marginilor. Se amestecă afinele cu zahăr și se înglobează în mascarpone. Când gelatina începe să se întărească, se încorporează compoziția de brânză și frișca bătută.
Cu această compoziție se umplu formele și se dau la frigider; se lasă să se întărească cca 3 ore. Se desprind șar­lotele din forme și se de­corează cu amestecul de friș­că și se presară afine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*