Șarlotă cu pișcoturi preparate în casă

Credit foto: M.studio/Fotolia.com
Credit foto: M.studio/Fotolia.com
Credit foto: M.studio/Fotolia.com

Ingrediente pt. 4 șarlote
Pentru cca 40 pișcoturi
• 2 ouă • 60 g zahăr fin • 1 plic zahăr vanilinat
• 50 g făină • 30 g amidon • 1 lingură zahăr pudră
Umplutură
• 300 g înghețată de zmeură
• 1 lingură zahăr pudră • fructe asortate pentru ornat

1 Se încinge cuptorul la 170 ºC. Se separă ouăle; se bat albușurile. Separat, se bat gălbenușurile cu 2 linguri de apă fierbinte; se înglobează zahărul tos și zahărul vani­linat; se bat 5 min., până se obține o consistență cremoasă. Se așază albușul bătut deasupra, apoi făina amestecată cu amidon și se înglobează cu atenție.
2 Aluatul se așază într-un șpriț prevăzut cu forma de stea mare (Ø 6 mm); se șprițează dungi de 7 cm pe tavă; se coc 10–12 min. Se scot din cuptor și se presară zahăr; se lasă să se răcească. Se taie fundurile de la 4 pahare mari de plastic și se așază pe 4 farfurii de desert. Înăuntru se repartizează înghețata și se îndepărtează paharele. Se încrustează pișcoturi în jurul turnu­ri­lor de înghe­țată; se leagă cu o panglică. Deasupra înghețatei se așa­ză fructe, la alegere, și se pudrează cu zahăr.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*