Șarlotă cu fructe

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 12 porții
• cca 25 pișcoturi • 40 ml espresso • 40 ml lichior de migdale (Amaretto)
• 1 plic gelatină praf • 200 ml lapte • 500 g brânză de vaci grasă • 250 g unt
• 300 g zahăr • 250 g fructe de sezon la alegere • 3 linguri cacao
• 50 g ciocolată neagră

Se tapetează cu folie transparentă o formă înaltă de tort. Se așază pe margini și pe fund pișcoturile; se însiropează cu lichiorul de migdale și cafea.
Se lasă gelatina să se înmoaie cca 10 min. în 100 ml apă rece. Se toarnă deasupra lapte fierbinte și se încălzește, amestecând. Se așază în vasul mixerului jumătate din cantitatea de brânză de vaci, 120 g unt moale, 150 g zahăr și jumătate din cantitatea de amestec de gelatină; se pa­sează. Se toarnă compoziția în formă și se acoperă cu un strat de cuburi de fructe (de exemplu, nectarine sau prune). Se dau la frigider cca 10 min.
Se prepară o cremă din restul de brânză de vaci, unt, zahăr, cacao și gelatină. Se toarnă în formă și se nivelează.
Se rupe ciocolata în bucăți și se topește la bain-marie, adăugând unt. Se lasă să se răcorească și se glazurează prăjitura, apoi se dă la frigider cca 4 ore. Se ornează cu fructe.
Preparare:  35 min.
La frigider: 4 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*