Șarlotă cu fructe

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 4 porții
Șarlote
•16 pișcoturi • 2 linguri lichior de banane • 2 linguri lichior de cioco­lată
• 3 banane • 2 linguri suc de lămâie •3 foi gelatină
•3 ouă • 30 g zahăr •20 g zahăr vanilat •150 g ciocolată amăruie
•2 linguri espresso • 150 ml frișcă
Sos de ciocolată
•100 ml lapte •100 g ciocolată amăruie
Ornat
•1 smochină •1 ciorchine de struguri •sâmburi de rodii

Pișcoturile se taie în două. Se amestecă cele două lichioruri și se însiropează pișcoturile. În 4 forme (ø cca 9 cm) tapetate cu folie transpa­rentă se așază câte 8 jumătăți de pișcoturi, în picioare. Se decojesc bananele, se taie felii și se stropesc cu suc de lămâie. Se așază în formă.
Se înmoaie gelatina. Se separă ouăle. Se bat albușurile cu zahăr. Gălbenușurile se bat cu zahăr vanilat. Se topește ciocolata în bain-marie și se lasă să se răco­rească puțin; se înglobează în amestecul de gălbenușuri. Se dizolvă gelatina în espresso cald și se toarnă în amestecul de gălbenu­șuri. Se înglobează albușul și crema se dă la frigider. Când începe să se întărească, se înglobează frișca bătută și restul de felii de banane. Se așază crema în forme și se lasă să se întărească la frigider 3 ore.
Pentru sosul de ciocolată, se încălzește laptele și se lasă să se topească înăuntru ciocolata. Se lasă să se răcească. Se răstoarnă șarlotele din forme și se înconjoară cu sos de ciocolată; se decorează cu  fructe.
Per porție: 775 calorii

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*