Sardine marinate

Credit foto: marco-mayer/2012/ shutterstock.com
Credit foto: marco-mayer/2012/ shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 cană făină • 60 g stafide
• 2 linguri ulei de măsline
• 1 linguriță boabe de coriandru
• 1 pahar vin alb Pinot
Grigio • 4 linguri oțet de vin alb
• 600 g sardine • 50 g muguri
de pin • ulei de floarea-soarelui
• 2 cepe albe • 2 cuișoare

1 Se curăță sardinele și se tăvălesc în ulei. Se înmoaie stafidele în vin alb. Se toarnă ulei în tigaia de prăjit, se încinge bine și se prăjesc sardinele, acoperite cu ulei, la foc iute, până se rumenesc. Se lasă să se scurgă de excesul de grăsime pe prosoape de hârtie; se sărează puțin.
2 Se toacă ceapa și se pune în ulei de măsline; se adaugă oțet, coriandru și cuișoare. Se fierb 2-3 min.
3 Se așază pe o farfurie un strat de sardine, apoi puțină ceapă din marinată, câteva stafide și muguri de pin. Deasupra se pune din nou pește și se continuă până se epuizează ingredientele. Se lasă să se marineze la frigider peste noapte.
Preparare: 60 minute

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*