Sărățele cu cașcaval

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB12 bucăți / Preparare: 30 min.
• 150 g unt • 60 g parmezan
• 120 g cașcaval moale ras
• ½ linguriță sare • 1 linguriță boia
• 2 gălbenușuri • 100 ml smântână
• 250 g făină • ½ linguriță praf de copt
• mac, susan alb și negru, fistic tocat, chimen • sare de Himalaya

Se amestecă untul cu cele două feluri de cașcaval, sare, boia, 1 gălbenuș și smântână.
Se amestecă făina cu praf de copt și se frământă cu compoziția de mai sus. Se face o bilă de aluat și se înfășoară în folie; se dă la frigider 60 min.
Cuptorul se încinge la 200 ºC.Se întinde o foaie de aluat groasă de 4-5 mm și se decupează fur­securi sau batonașe; se ung cu gălbenuș bătut. Se presară pe fiecare mac, susan, fistic, chimen și pe toate se presară sare de Himalaya. Se coc 12-15 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*