Sandwich cu înghețată și brownies

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 12 porții
• 125 g unt • 300 g zahăr fin • 2 ouă
• ½ linguriță de sare • 100 g făină
• 100 g cacao • 1 kg înghețată de vanilie
• 100 g ciocolată • 60 ml frișcă
• 150 g arahide caramelizate

Se încinge cuptorul la 170 ºC. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se bate untul cu zahăr și se înglobează pe rând ouăle și sarea, iar în final făina amestecată cu cacao.
Se repartizează aluatul în tavă și se coace cca 12 min. Se lasă să se răcească prăjitura și se taie în două, pe lung. Se acoperă planșeta cu un strat de folie transparentă și se așază deasupra primul blat; se unge cu înghețată, apoi se așază al doilea blat, se înfășoară totul în folie și se dă la congelator cca 2 ore.
Se topește ciocolata la bain-marie și se înglobează frișca. Se pisează arahidele. Se despachetează sendvișul și se taie în bucăți. Colțurile se introduc în ciocolată și se tăvălesc prin arahide.
Preparare: 45 min. La congelator: 2 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*