Saltimbocca de pui cu salată de roșii

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
Saltimbocca:
• 4 piepți de pui • sare, piper
• 12 frunze de salvie
• 6 felii șuncă de Parma
(crud-uscată)
• 2 linguri făină • 2 linguri unt
• 75 ml vin alb
Salată:
• 6 roșii
• 4 linguri ulei de măsline
• 2 linguri oțet balsamic
• 2 fire busuioc • piper, sare

Se spală carnea și se șterge; se taie fiecare piept în 3 felii, care se bat. Pe fiecare dintre ele se pune câte o frunză de salvie și se așază deasupra câte o jumătate de felie de șuncă, tăiată pe lung. Se fixează cu scobitori.
Într-o farfurie se amestecă făina cu piper proaspăt măcinat și 1/2 linguriță de sare și se tăvălesc feliile de pui; se scutură surplusul.
Într-o tigaie mare se topește untul și se prăjește carnea de pui cca 3 min. pe ambele fețe. Se toarnă vinul și se lasă să se înăbușe cca 5 min. până ce sosul se mai îngroașă puțin.
Se prepară salata: se spală roșiile, se taie în opt, se sărează și se piperează; se stropesc cu ulei de măsline și oțet balsamic. Se presară busuioc tocat.
Bucățile de carne se repartizează pe farfurii și se stropesc cu sos. Se servește alături salata de roșii și o felie de pâine albă ciabatta.
Preparare: 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*