Salsa de portocale

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto:  F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 2 portocale • 3-4 linguri suc de portocale
• 1 ardei iute • 2 cepe roşii • 1-2 căţei de usturoi
• sare • piper roz pisat
• 1 linguriţă boabe de coriandru pisate
• 3 linguri ulei de măsline

1 Se decojesc portocalele cu un cuţit ascuţit, îndepărtând complet pieliţele albe. Apoi se despart feliile. Se aşază într-un castron, cu tot cu sucul rezultat.
Se crestează ardeiul pe lung, se curăţă de seminţe şi apoi pulpa se taie felii, care  se adaugă la portocale. Se decojeşte ceapa, se taie felii şi se adaugă şi ele în castron.
2 În final se adaugă felii de usturoi, piper şi coriandru. Se toarnă ulei și suc de citrice, se amestecă şi se aşază într-un borcan care se închide ermetic. Se lasă la rece 24 de ore.
3 Salsa se serveşte cu peşte, pui la cuptor sau la grătar.
Preparare: 25 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*