Salmone alla diavola

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție“ din București gătește smon în stil mediterarean, cu sus de roșii și vin roșu

Ingr. pt. 4 porții
• 4 filéuri de somon (a câte 150 g) • 200 ml sugo de tomate
• 2 căței de usturoi • 1 ardei iute curățat de semințe și tocat
• 2 linguri muștar iute • piper, sare
• 100 ml vin roșu
• 100 ml vin de Porto

Se pregătește mai întâi sosul alla diavola (foarte picant): usturoiul și ardeiul iute se călesc în ulei de măsline, apoi se adaugă muștarul.
Se stinge cu vinul de Porto și vinul roșu. Se adaugă sugo de tomate și se reduce până se obține un sos consis­tent.
Se adaugă ierburile aromate și se asezonează cu sare și piper. Se frige apoi peștele pe grătar, rume­nindu-se ușor pe ambele fețe.
Se servește alături de sosul preparat și eventual paste fierte. Se decorează cu felii de lămâie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*