Șalău la cuptor

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SBIngrediente pt. 4 porții
• 400 g mazăre mange-tout • sare
• 4 cartofi roșii (cca 600 g) • piper
• 6 linguri ulei de măsline
•  4 cepe • 8 căței de usturoi
• 600 g file de șalău
•  100 g bacon feliat

Se spală mazărea, se curăță și se opărește în apă clocotită cu sare cca 1 min. Se scurge, se trece prin jet de apă rece și se lasă să se scurgă. Cuptorul se încinge la 220 °C. Se decojesc cartofii, se spală și se taie felii groase de 0,5 cm. Se așază într-o formă de sufleu unsă, se sărează, se piperează și se stropesc cu 4 linguri ulei. Se coc la cuptor 20 min. La final, temperatura din cuptor se reduce la 120 °C.
Ceapa se taie rondele, cățeii de usturoi se taie jumătăți. Ceapa și mazărea se amestecă împreună cu cartofii. Peștele se spală, se șterge și se piperează. Deasupra se așază usturoi și se înfășoară în bacon; se presară deasupra amestecului de legume. Se stropește cu 2 linguri ulei și se înăbușă la cuptor încă 15 – 20 min. Se servește cu legume.
Preparare: 20 min.
Coacere: 40 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*