Șalău în sos tartar

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 4 porții
•1 gălbenuș
•1 linguriță muștar
• 4 1/2 linguri suc de lămâie
•165 ml ulei de măsline
•1/2 ceapă
•1 castravecior murat
•3 linguri pătrunjel tocat
•5 lingurițe capere tocate
•1 ou fiert tare tăiat cuburi
•2 căței de usturoi
•1 kg cartofi
•sare, piper
•1 fir rozmarin
•125 ml supă de legume
•650 g filéuri de șalău
•4 linguri făină
•2 lingurițe coajă de lămâie
rasă

Pentru sosul tartar, se amestecă gălbenușul cu muștar, sare, piper și 1/2 lingură suc de lămâie. Se înglobează treptat, cu telul, 125 ml ulei, pentru a se obține o maioneză cre­­moa­să. Se înglobează ceapa și cas­traveciorul tocate, 1 lin­gură pătrunjel, 1 linguriță capere și oul fiert. Se sărează și se pipe­rează.
Se toacă usturoiul. Se curăță cartofii, se spală și se taie felii. Se prăjesc în 20 ml ulei, la foc iute, cca 10 min. Se adaugă usturoi și rozmarin. Se adaugă supă și 3 linguri suc de lămâie. Se aco­peră și se fierbe 20 min.
Se sărează și se piperează peștele; se stro­peș­te cu 1 lingură suc de lămâie. Se tăvă­lește prin făină și se prăjește în 20 ml ulei cca 2–3 min. pe fiecare parte. Se ames­tecă restul de pătrunjel, restul de capere și coaja de lămâie și se repartizează pe filéuri. Se servesc alături car­tofi și sos tartar.
Per porție: 720 calorii

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*