Șalău de Nil cu legume

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
Pentru pește
• 4 filéuri de șalău de Nil
fără piele • sucul de la o lămâie
• 600 g legume tinere
(morcovi, fasole verde)
• 2 linguri ulei
• 3 linguri unt
• sare, piper
• 1-2 linguri făină
Pentru sos:
• 4 linguri ulei de măsline
• 1 legătură pătrunjel
• 1 mână frunze de busuioc proaspăt
•1 lingură frunze de oregano • sare, piper

Se îndepărtează cu penseta eventualele oase rămase în filé­uri și se șterg cu un prosop umed. Se așază într-un castron și se stropesc cu suc de lămâie pe ambele fețe; se așază la frigider și se lasă să se marineze.
Se prepară sosul: se amestecă verdețurile și se stropesc cu ulei; se amestecă, se sărează și se piperează.
Se curăță legumele și se taie mărunt. Se încing într-o tigaie mare 1 lingură ulei și 2 linguri unt; se prăjesc puțin legumele și se călesc cca 8 min.
Se șterg bucățile de pește și se pudrează cu făină pe ambele fețe; se piperează. Se prăjesc într-o tigaie adâncă în restul de ulei și de unt, la foc moale, pe ambele fețe. Se repartizează legumele înăbușite pe far­furii calde și se așază deasura peș­tele; se stropește cu sos de ver­deață. Se poate oferi alături o garnitură de orez.

Preparare: 35 min.
La marinat 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*