Șalău cu ciuperci

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 30 min.
• 800 g file de șalău
• sucul de la 1 lămâie
• 30 g unt
• 200 g ciuperci champignon • 2 linguri ulei de nuci
• 40 g nuci tocate
• 2 linguri pătrunjel tocat

Se spală peștele cu apă rece, se șterge și se taie bucăți. Se sărează și se stropește cu suc de lămâie proaspăt stors.
Se topește untul într-o tigaie și se prăjește peștele cca 8 min. pe fiecare parte.
Se curăță ciupercile și se taie felii. Se încinge uleiul în tigaie și se prăjesc ciupercile 4 min. Apoi se sărează, se piperează și se adaugă nucile. Se amestecă. Se repartizează ciupercile pe farfurii și se așază deasupra peștele; se presară pătrunjel tocat. Se servește cu cartofi natur.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*