Salată verde cu pesto

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 legătură pătrunjel
• 1 cățel de usturoi
• 2 linguri migdale prăjite
• 100 ml ulei de măsline
• 1 linguriță suc de lămâie • sare, piper
• 4 căpățâni mici salată verde
• 200 g șuncă
• 30 g parmezan

Se prepară pesto: se toacă pă­trun­jelul și us­tu­roiul și se pasează împreună. Se rad migdalele și se rup în bucăți frunzele de salată.
Se taie șunca felii și se prăjește ușor în 2 linguri de ulei.
Se așază în boluri frunzele de salată și se adaugă fâșiile de șuncă; se toarnă deasupra pesto, suc de lămâie și se presară cașcaval ras. Salata se servește alături de pâine prăjită.
Preparare: 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*