Salată verde cu ficăței

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 4 porții
•500 g ficăței de pui •100 g caise uscate •salvie
•1 linguriță maghiran •250 ml vin •1 linguriță cimbru
•6 linguri ulei de măsline •sare, piper •125 ml smântână
•1 salată verde •2 andive •2 mere
•2 lămâi •2 linguri miere •verdeață

Se taie caisele uscate în jumătăți. Se înfig pe țepușe de lemn, alternativ, frunze de salvie, ficăței de pui și caise.
Se amestecă maghiranul și cimbrul cu 3 linguri de ulei. Se ung frigăruile cu acest amestec și se lasă să se marineze la frigider timp de cca. 15 min. Se scot apoi frigăruile din frigider și se lasă să se scurgă. Se prăjesc într-o lingură de ulei; se sărează, se pi­perează, se scot din tigaie și se păstrează la cald.
Sosul de la fript se stinge cu 150 ml vin; se adaugă apoi smântână și se lasă să își reducă volumul. Se sărează și se piperează.
Se curăță salata verde și se taie bucăți. Se curăță andivele și se așază decorativ pe farfurii.
Se spală merele, se curăță de cotoare și sâmburi și se taie felii; se adaugă în salată. Se amestecă restul de vin cu suc de lămâie și miere până ce se dizolvă mierea; se sărează, se piperează și se în­globează restul de ulei. Se stro­pește salata cu acest dressing.
Frigăruile se așază în sos și se încălzesc, dar nu se lasă să fiarbă. Se așază apoi pe patul de salată și se stropesc cu sosul de vin. Se ornează cu verdeață proaspătă, după fantezie.
Per porție: 590 calorii

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*