Salată vegetariană

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

4 porții / Preparare: 35 min.
• 1 lămâie • 2 fructe de avocado
• 6 linguri ulei de măsline • sare, piper • sos tabasco
• 300 g boabe de porumb (conservă) • 4 roșii • 2 cepe roșii
• 2 fire țelină • 1 fir pătrunjel

Se stoarce lămâia. Se taie ju­­mătăți fructele de avocado și se desprinde pulpa de pe sâm­bure, cu ajutorul unei linguri. Jumătate din cantitatea
de pulpă de avocado se taie cubulețe, restul se zdro­bește cu furculița. Se stropește cu suc de lămâie.
Se înglobează uleiul de măsline. Se adaugă sare, piper și sos tabasco.
Se lasă să se scurgă boabele de porumb. Se opăresc roșiile în apă fier­binte și se introduc pu­­țin în apă rece; se decojesc. Se taie sferturi și se curăță de semințe; pulpa de roșii  se taie cubulețe. Ceapa se toacă.
Se curăță țelina și se taie cuburi.
În amestecul de avocado se adaugă boabele de porumb, bucățile de roșii, ceapa și cuburile de țelină. Se ames­tecă. Se adaugă pătrunjelul tocat.
Se așază într-o cutie care se închide etanș. Înainte de servire se mai amestecă o dată și se potrivește de sare și piper, după gust.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*