Salată rusească

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 60 min.
• 600 g cartofi • 1 ceapă roșie
• 1 morcov • 1 rădăcină de pătrunjel • 1/2 rădăcină de țelină • 100 g mazăre
congelată • 4 castraveciori murați • 4 ouă fierte tari • 2 linguri maioneză
• 2 linguri iaurt • 1 lingură muștar • sare, piper • oțet

Cartofii se fierb în coajă, se lasă să se răcorească, se decojesc apoi, se taie cuburi și se așază într-un castron.
Ceapa se toacă, se așază într-o strecurătoare și se opărește cu apă clocotită.
Se adaugă la cartofii din castron.
Se curăță morcovul, rădăcinile de pătrunjel și de țelină, se spală și se pun la fiert împreună cu mazărea. Se lasă să fiarbă până ce se înmoaie. Se taie apoi cubulețe și se adaugă în salata de cartofi, împreună cu mazărea, castraveciorii tăiați cubulețe și ouăle fierte și tocate.
Se amestecă maioneza cu iaurt și muștar și se înglobează în salată; se sărează și se piperează. Dacă este nevoie, se adaugă și puțin oțet. Se lasă să se odihnească la rece cel puțin 1 oră.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*