Salată picantă de paste și pui

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
Dressing:
• 2 căței de usturoi
• 1,5 cm rădăcină de ghimbir decojită
• 1-2 ardei iuți curățați de semințe și tocați
• 3 roșii decojite • 2 lin­gurițe de suc de limette
• 1 lingură de sos de pește
• 1-2 lingurițe de zahăr brun
Pui crocant:
• 400 g file de piept de pui • 5 linguri de făină
• 400 g fidea de orez
• 3 linguri de ulei • 1 fir praz tăiat fâșii
• busuioc
• sare, pi­per

Pentru dressing, se ames­tecă usturoiul pisat cu rădăcina de ghimbir rasă și ardeiul iute tocat. Se curăță roșiile de cotoare și semințe, se toacă mărunt și se amestecă pulpa cu suc de limette, sos de pește și zahăr brun. Se pasează toate, iar dressingul obținut se lasă să se marineze.
Se taie carnea fâșii –aces­tea se sărează, se pi­pe­rează și se tăvălesc prin făină. Se încinge puțin ulei în wok și se prăjește car­nea cca 8-10 min., pe ambele fețe. Se scoate și se lasă să se scurgă pe pro­soape de hârtie. Se fierb tăițeii conform indi­ca­țiilor de pe ambalaj și se amestecă împreună cu dressingul. Se repartizează pe farfurii și se pune deasupra carnea. Se presară rondele de praz și bu­suioc.
Preparare: 35 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*