Salată “Pământ și mare”

credit foto: Burda Romania
credit foto: Burda Romania

Bucătarul-șef George Catană propune o salată inedită cu
fructe de mare.
George Catană este bucătar-șef la restaurantul Lounge 18:
www.18lounge.ro

Ingrediente pentru 2 porții:
• 60 g salată verde
• 40 g ruccola
• 60 g salată eisberg
• 30 g castraveți
• 60 g brânză feta
• 30 g crevete decorticate
• 4 g icre roșii
• 15 ml ulei de măsline
• 10 ml oțet balsamic
• 0,06 g sare
• 0,03 g piper

1 Salata eisberg și ruccola se pun 
în castroane separate. Castraveții se taie felii și se așază în alt castron. Se stropesc salata, ruccola și castraveții cu aceto balsamico și se condimentează cu sare și piper.
2 După aceea, se pun salata eisberg, ruccola și castraveții într-un castron comun și se amestecă cu ulei.
3 Între timp, se frig creveții dați cu ulei pe ambele părți. Se tăvălesc cuburile de brânză prin piper. Se așază pe un platou salata, creveții și cuburile de brânză.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*