Salată Nisa

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 30 min.
• 12 cartofi • sare • 300 g fasole verde
• 4 ouă • 8 roșii • 1 legătură ridichi
• 4 căpățâni mici salată verde
• 12 fileuri de anchois • 200 g ton în suc propriu (conservă)
• 100 g măsline negre • fire de busuioc proaspăt
Dressing: • 2 linguri oțet de vin roșu • 2 lingurițe muștar de Dijon
• 120 ml ulei de măsline • 2 căței de usturoi pisați • sare, piper

Se decojesc cartofii și se fierb în apă cu sare; cu câteva minute înainte de a fi gata, se adaugă în oală fasolea verde.
Se scurg apoi și se lasă să se răcorească puțin. Cartofii se taie felii.
Se fierb ouăle cca 7 min. Se trec prin jet de apă rece și se taie felii. Se spală roșiile și se taie bucăți.
Se taie felii ridichile. Se rup bucățele frunzele de salată verde și se repartizează pe farfurii. Se adaugă roșiile, fileurile de anchois, cartofii, ridichile, tonul fărâmițat cu furculița, măslinele
și busuiocul tocat.
Separat, se amestecă cu telul toate ingredientele pentru dressing, se sărează, se piperează și se toarnă peste salată.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*