Salată mexicană

Credit foto: Alex Koloskov/2012/shutterstock.com
Credit foto: Alex Koloskov/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 6 porții
• 3 cepe roșii • 1 lingură ulei de măsline
• 500 g carne tocată • 2 lingurițe pudră de chili
• 2 lingurițe boia dulce • 2 lingurițe fulgi de ardei iute • 1/2 linguriță maghiran uscat
• 1 linguriță sare • 1/4 linguriță piper
• 2 lingurițe amidon
• 1 cățel de usturoi tocat
• 1 linguriță chimen măcinat
• 1 conservă salsa de roșii • 1 sticlă suc de roșii
• 1 conservă boabe de porumb • 1 salată eisberg
• 4 roșii • 1 pungă tortilla chips
• 150 ml smântână • 200 g cașcaval moale ras

1 Se toacă ceapa. Două treimi din cantitate se călesc în ulei încins. Se adaugă carnea tocată  și se prăjește, amestecând, până ce devine sfărâmicioasă; se sărează și se piperează. Se adaugă mirodeniile și amidonul dizolvat în 170 ml apă. Se adaugă salsa și suc de roșii; se lasă să fiarbă până ce se îngroașă. Se lasă apoi să se răcească.
2 Se lasă să se scurgă boabele de porumb. Se curăță salata eisberg și se taie fâșii. Se spală roșiile, se curăță și se taie pulpa cuburi. Se zdrobesc tortilla-chips.
3 Într-un bol de salată se așază mai întâi frunzele de salată eisberg și roșiile, apoi carnea
tocată, porumbul, restul de ceapă, smântână și cașcaval. Se amestecă. Înainte de servire se presară tortilla-chips.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*