Salată mediteraneană

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 2 vinete mici • 6 linguri ulei de măsline
• sare, piper • 160 g cușcuș
• 280 ml supă de legume fierbinte
• 125 g caș de capră
• 220 g roșii cherry asortate
• 1 lingură suc de lămâie
• 2 linguri mentă tocată

Se taie vinetele în rondele groase de 8 mm și se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt; se ung cu 3 linguri de ulei de măsline, se sărează, se piperează și se coc cca 15 min. în cuptorul încins la 200 °C. În acest timp se întorc o dată și se ung cu ulei.
Se opărește cușcușul cu supă fierbinte și se amestecă; se lasă să se înmoaie cca 10 min. Se amestecă jumătățile de roșii cu bucățele de caș, vinete și cușcuș. Restul de ulei se amestecă împreună cu sucul de lămâie și se stro­pește salata cu acest dressing. Se adaugă frunze de mentă și se amestecă.
Preparare:  30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*