Salată japoneză

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 12 bucăți
• 2 linguri suc de limette
• 1 linguriță zahăr • 2 linguri oțet de orez
• 2 linguri ulei de floarea-soarelui
• 1 linguriță ulei de susan
• 2 ardei grași verzi
• 1 castravete • 500 g tăiței de hrișcă (soba) fierți
• 2 linguri frunze de busuioc tocate
• 250 g piept de pui fript • sare, piper

Se amestecă sucul de limette cu zahăr și oțet; se înglobează cele 2 sortimente de ulei, bătând cu telul. Se taie jumătăți ardeii grași, se curăță de cotoare și semințe și se îndepărtează pielițele albe. Se taie fâșii pulpa. Se decojește castravetele, se taie în două pe lung și se îndepărtează semințele. Se taie pulpa fâșii.
Se așază într-un castron legumele și tăițeii,
se presară busuioc și se toarnă dressingul; se amestecă. Se taie fâșii carnea de pui. Salata se repartizează în boluri și se adaugă porții de carne; se sărează și se piperează.
Preparare:  10 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*