Salată de vinete

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 50 min.
• 2 vinete (cca 300 g fiecare)
• sare, piper • 120 ml ulei de măsline
• sucul de la 1 lămâie • 1 praf chimen pisat
• 2 linguri cu vârf iaurt gras sau smântână

Se spală vinetele, se taie în două pe lung și se crestează pulpa în formă de grătar. Se sărează și se lasă să se scurgă 20 min. Apoi se șterg cu prosoape de hârtie și se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu partea tăiată în sus. Se ung cu cca 80 ml ulei de măsline, se sărează, se piperează și se coc pe grătarul cupto­rului cca 15 min., până se înmoaie.
Se lasă să se răcească vinetele, apoi se golesc pe pulpă, cu lingura. Se amestecă pulpa cu restul de ulei, suc de lămâie, chimen și iaurt și se pasează până ce se obține o pastă. Se sărează după gust. Se servește cu pâine sau cartofi la cuptor. ­

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*