Salată de vinete cu brânză friptă

Credi foto: Burda Cehia
Credi foto: Burda Cehia
Credi foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 3 vinete lunguiețe • 250 g brânză tăiată în felii groase de 5 mm • 2 linguri coajă de lămâie rasă
• 150 ml ulei de măsline • 1 lingură oțet balsamic alb
• 1 lingură suc de lămâie • 250 g frunze de salată verde asortate
• 1 linguriță piper

Se spală vinetele, se taie în fâșii subțiri pe lung. Fiecare fâșie se sărează și se lasă să se odihnească pe un plan înclinat cca 30 min., ca să se scurgă zeama. Se spală brânza cu apă rece, se șterge bine și se așază într-o farfurie adâncă. Se presară coajă de lămâie și se stro­pește cu 50 ml ulei; se lasă să se odihnească.
Se spală și se șterg vinetele. Se ung cu ulei pe o parte și se așază cu această parte în jos, pe grătarul nu prea încins. Se frig astfel 4 min., apoi se mai ung cu ulei și se mai frig 3 min.
Se așază brânza pe un suport pentru grătar și se frige 3 min. pe ambele fețe. Se amestecă restul de ulei cu oțet și suc de lămâie, bătând cu telul.
Se așază pe farfurii feliile de vinete fripte și feliile de brânză și se presară frunze de salată și piper. Se picură deasupra dressing și se servește cu crochete.
Preparare: 40 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*