Salată de vară cu legume

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Jakob Hausmann, patronul și bucătarul-șef restaurantelor Mica Elveție ne propune o salată de sezon, ușor de preparat și ușor de digerat

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 dovlecel • 1 vânătă • 1 morcov
• 1 bulb fenicul • 1 fir praz
• 1 ardei gras roşu • 1 ardei gras verde • 1 ardei gras galben
• 1 ceapă • 8 roșii cherry
• 2 linguri ulei de măsline
• 2 fire rozmarin • zahăr • sare, piper
• oţet balsamic alb

1 Se curăţă legumele şi se taie cuburi sau rondele potrivite, după preferinţă. Se încinge uleiul de măsline, se adaugă legumele (cu excepţia tomatelor), în ordinea timpului necesar de gătire, mai întâi morcovii, apoi feniculul, la urmă prazul, astfel încât legumele să fie înăbuşite toate la fel. Se adaugă zahărul şi se lasă să se caramelizeze puţin, se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se pune la rece.
2 Înainte de servire, salata se stropeşte cu oţet balsamic.  Se aranjează pe farfurie şi se ornează cu tomate cherry. Această salată stropită cu oțet balsamic se poate consuma şi a doua zi, deoarece oţetul balsamic are efectul unei marinate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*