Salată de ton

credit foto: F. Provaznik
credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 1 porție
Salată:
• 1 ou • 70 g castraveți
• 50 g roșii cherry • sare, piper
• 1 ceapă verde •4 frunze
salată •80 g ton (din conservă)
Vinegretă:
• 1 lingură suc de lămâie
• 1 linguriță muștar de Dijon
• 1/2 linguriță semințe de susan
• 1/2 linguriță zahăr brun
•2 linguri ulei de măsline
• 1 linguriță apă
1 Se prepară vinegreta: se amestecă într-un castron sucul de lămâie cu muștar, sare, piper, semințe, zahăr, ulei și apă.
2 Se așază un ou în apă și se fierbe cca 4 min. se scoate din apă, se trece prin jet de apă rece, se lasă să se răcească și se decojește. Castravetele se decojește, se taie în două pe lung și se golește de semințe; se taie felii. Se adaugă frunzele de salată verde. Se așază salata și se adaugă ou, ton și vinegretă.
Preparare: 15 minute

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*