Salată de tofu

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Jakob Hausmann, patronul și bucătarul-șef restaurantelor Mica Elveție ne propune o salată vegetariană hrănitoare, ideală ca fel principal într-o zi de post

Ingrediente pt. 4 porții
• 500 g tofu
• 2 linguri oţet aromatizat cu ierburi
• 2 linguri sos de soia
• 6 linguri ulei de măsline
• 4 linguri oţet balsamic
• 1 legătură busuioc
• 2 căței de usturoi
• sare, piper
1 Tofu se taie în cuburi cu latura de 1,5 cm, care se stropesc cu oţet şi sos de soia şi se lasă să se marineze timp de 2 ore. Se scurge bine.
2 Într-o tigaie teflonată se încing 2 linguri de ulei de măsline şi se rumeneşte tofu pe toate părţile. Se toacă usturoiul şi busuiocul, se amestecă cu oţetul balsamic şi restul de ulei de măsline, pentru a obţine un sos de salată, se condimentează cu sare şi piper, după gust. Acest sos se toarnă peste tofu. Se amestecă bine şi
se serveşte.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*