Salată de toamnă

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

4 porții/ Preparare: 30 min.
Salată: • 60 g rădăcină de țelină
• 2 tije țelină verde • 4 cepe verzi
• 1 legătură ridichi • 1 cartof dulce
• 2 mere verzi • 4 linguri semințe de susan
• frunzele de la  fire de coriandru
Vinegretă: • 4 linguri suc de lămâie • 2 lingurițe ghimbir ras
• 6 linguri ulei de măsline extravirgin
• 1 praf sare • 1 praf piper pisat

Se amestecă mai întâi sucul de lămâie cu ghimbir, ulei, sare și piper. Se lasă să se odihnească puțin vinegreta obținută.
Se spală țelina și se taie felii subțiri, apoi bastonașe. Se spală țelina verde și se taie felii subțiri, care se adaugă în castron la țelina rasă.
Se spală ceapa verde și se taie rondele; se așază toate cruditățile
în castron. se adaugă ridichile rase sau tăiate felii. Se decojește cartoful dulce, se spală și se taie fâșii subțiri.
Se taie merele în două și se golesc de cotoare. Pulpa se taie felii, apoi fâșii care se adaugă și ele în castron. Se presară în salată semințe de susan și frunze de coriandru.
Se stropește salata cu vinegretă și se amestecă ușor. Se repartizează pe farfurii și se servește cu pâine neagră.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*