Salată de țelină

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 2 porții
• 250 g rădăcină de țelină
• sucul de la 1 lămâie
• 1 lingură ulei de măsline
• 1 morcov
• 2 fire țelină verde cu frunze
• 1 lingură nuci măcinate
• 1 ceapă roșie
• sare • piper

Se decojește rădăcina de țelină și se taie fâșii; se așază în apă clocotită și se fierbe până ce se înmoaie. Apoi se lasă să se scurgă și se adaugă suc de lămâie și ulei de măsline. Se lasă să se răcească.
Se amestecă în castron țelina și morcovii, tăiate fâșii, frunzele de țelină tocate, nucile tocate și rondele de ceapă. Se sărează și se piperează salata. Se amestecă bine și se lasă să se ră­cească.
Preparare: 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*