Salată de tăiței cu varză roșie

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
Dressing:
• 2 linguri oțet de vin roșu
• 1 lingură zahăr
• 1 lingură muștar
• 2 linguri sare grunjoasă
Salată:
• 400 g tăiței lați • sare
• 300 g varză roșie
• 1 ceapă
• 200 g șuncă
• 1 linguriță oregano uscat
• câteva frunze de salată
• 3 linguri ulei
• 4 linguri smântână
• 2 linguri nuci tocate

Pentru dresssing, se dizolvă sarea și zahărul în oțet și se înglobează muștarul; se pune deoparte. Se fierb pastele al dente în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Se trec prin jet de apă rece și se lasă să se scurgă.
Se toacă varza și se stropește cu dressing; se adaugă ceapa tăiată inele și oregano și se amestecă.
Se taie șunca fâșii și se prăjește într-o tigaie antiade­rentă. Se taie fâșii 3 frunze de salată, restul se repartizează pe farfurii. Se amestecă pastele cu ulei, salată și varză. Se repartizează pe farfurii și se presară fâșii de șuncă. Se adaugă în fiecare porție câte o lingură de smântână și nuci tocate.
Preparare: 45 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*