Salată de spanac proaspăt

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 4 porții
• 50 g migdale decojite • 150 g roșii uscate în ulei
• 600 g spanac proaspăt • 2 linguri ulei de nuci
• 2 linguri suc de lămâie • 2 linguri oțet balsamic alb • 1 linguriță miere
• sare, piper • 80 g cașcaval ras

Preparare
Migdalele se prăjesc într-o tigaie, fără adaos de grăsime. Se lasă să se scurgă roșiile și se pun deoparte 2 linguri de ulei.
Se taie fâșii roșiile. Se curăță și se spală spanacul. Uleiul de la roșii se amestecă împreună cu uleiul de nuci, sucul de lămâie, oțetul balsamic, 1–2 linguri apă și miere;
se sărează și se piperează. Spanacul se amestecă împreună cu roșiile și se așază pe farfurii.
Se stropesc cu dressing și se presară migdale și cașcaval ras.
Preparare: 20 min.

Sfat: Pentru salată se folosesc frunze tinere de spanac, care se spală bine în prealabil. În niciun caz nu se folosește spanacul congelat și nici frunzele aspre, bătrâne.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*