Salată de sfeclă cu iaurt

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB4 porții / Preparare: 35 min.
Aluat:
• 6 căpățâni sfeclă roșie • sare, piper • 4 linguri oțet • 3 linguri ulei
• 1 lingură hrean • 1 praf zahăr • 1 cas­travete• 200 g cremă de iaurt
• 2 linguri suc de lămâie • 1/2 linguriță susan negru • năsturei
• 150 g feta • 2 linguri nuci tocate

Se spală 6 căpățâni de sfeclă roșie, se curăță și se fierb în apă cu sare cca 45 min.
Apoi se decojesc și se taie felii.
Cât mai sunt calde, se ames­tecă împreună cu 4 linguri oțet, 3 linguri ulei, sare, piper, 1 lingură hrean și un praf de zahăr. Se lasă să se pătrundă circa 60 min.
Separat, se amestecă 200 g cremă de iaurt cu 2 linguri suc de lămâie, sare și piper. Se pune într-un pahar și se presară 1/2 linguriță susan negru și năsturei.
Se decojește 1 cas­travete, se taie felii și se adaugă la salată.
Se așază în farfurii salata de sfeclă și se presară 150 g feta zdrobită și 2 linguri nuci tocate, eventual frunze de sfeclă roșie opărite.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*