Salată de roșiii uscate

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 300 g paste scurte
• 3 linguri ulei de la roșiile uscate conservate
• 2 căței de usturoi
• 80 g semințe de pin
• 200 g roșii uscate
conservate în ulei
• 10 frunze de busuioc

1  Se fierb pastele în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Între timp se încinge ulei în­­tr‑o tigaie; se călește usturoiul tocat; se scoate și se așază în­­tr‑un castron. Se prăjesc semin­țele de pin și se pun deoparte. Se scot din ulei roșiile uscate; se la­să să se scurgă, păstrând uleiul în care au stat. Roșiile se taie bucăți.
2  Se scurg pastele și se trec prin jet de apă rece; se lasă din nou să se scurgă. Se pun în castronul cu usturoi;
se pre­sară roșiile uscate,
se toarnă ulei, se sărează și se piperează. Se rup fâșii de busuioc și se presară deasupra. Se adaugă semințele de pin; se repartizează în boluri
și se servesc.
Preparare: 25 minute

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*