Salată de rață cu ciuperci

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 2 cepe verzi • 1 cățel de usturoi • 1 linguriță ghimbir ras • 1 ardei iute • 2 linguri sos de soia • 1 lingură miere
• 3 linguri ulei de măsline • 8 ciuperci champignon mari
• 200 g piept de rață prăjit • 200 g frunze de salată • 250 g roșii cherry

Ceapa se toacă. Se decojește usturoiul și se pisează. Se prepară o marinată din ceapă tocată, usturoi, ghimbir, ardei iute tocat, sos de soia, miere și 2 linguri de ulei de măsline. Se curăță ciupercile și se amestecă împreună cu jumătate din cantitatea de marinată (restul de marinată se va folosi la salată). Se dă la frigider cca 30 min. Se prăjesc apoi ciupercile într-o tigaie, în ulei încins.
Se taie carnea bucăți și se amestecă într-un castron mare, cu roșiile tocate și frunzele de salată. Se repartizează ciupercile pe farfurii ornate cu frunze de salată și se stropesc cu marinată.
Preparare: 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*