Salată de rasol

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București propune o salată care se poate prepara cu rasol fiert proaspăt sau cu resturile de friptură de vită de ieri

www.micaelvetie.ro

Ingr. pt. 4 porții
• 700 g carne de vițel pentru rasol fiartă • 1 ardei gras galben • 1 ardei gras roșu • 1 castravete • 1 ceapă
• 1/2 legătură pătrunjel • 3 linguri oțet balsamic
• 4 linguri ulei de măsline • sare, piper • 10 roșii cherry
Se curăţă legumele, se taie ardeii şi ceapa în jumătăţi, apoi fâşii înguste (julien). Se curăţă castravetele de coajă şi se taie felii. Carnea se taie felii, apoi cubulețe. Se pun toate într-o salatieră. Se amestecă uleiul cu oţetul
şi condimentele, iar cu această mari­nată se stropeşte salata şi se pune la frigider cca 30 min. Înainte de servire, se adaugă verdeaţa tăiată mărunt, se amestecă şi se aranjează pe farfurii. Tomatele Cherry se taie în jumătăţi sau în patru şi se pun ca decor pe
salată. Se poate aranja decorativ pe frunze de salată verde.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*