Salată de quinoa

Credit foto: orangedahlia/fotolia.com
Credit foto: orangedahlia/fotolia.com
Credit foto: orangedahlia/fotolia.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 480 ml apă • 200 g boabe de quinoa
• 1 linguriță sare de mare
• 3 linguri ulei de măsline extra-virgin
• 1 cățel de usturoi tocat
• 2 lingurițe pătrunjel tocat
• 1/2 linguriță rozmarin tocat
• 1/2 linguriță cimbru tocat
• 1/4 linguriță piper • 2 frunze de busuioc

Se dă apa în clocot; se adau­gă boabele de quinoa și ½ din cantitatea de sare; se acoperă cu un capac, se reduce focul și se lasă să mai fiarbă 20 min., până ce boabele absorb apa.
Se încinge uleiul într-o tigaie mare și se călește usturoiul 20 de secunde. Se adaugă pătrunjel, rozmarin și cimbru, restul de sare și piperul. După 30 de secunde se ia vasul de pe foc. Se adaugă în tigaie boabele de quinoa fierte și se amestecă; se adaugă busuioc, se amestecă și se servește.

Prep.: 30 min. La fiert: 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*