Salată de quinoa cu pește fript

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 220 g quinoa • sare, piper
• 400 ml apă • 2 linguri ulei de măsline • 600 g file de pește
• sucul de la 1 lămâie
• 1 praf chili • 2 lingură unt
• 1 castravete • 3 fire mărar
• 100 g telemea sau feta

Quinoa se așază într-o strecurătoare și se clătește sub jet de apă rece. Se așază într-o oală cu o linguriță de sare și apă. Se lasă să fiarbă la foc moale cca 15 min., până ce este absorbită toată apa.
Se ia de pe foc quinoa fiartă și se așază într-un castron; se lasă să se răcorească 10 min., apoi se adaugă ulei și se a­mestecă.
Se șterg porțiile de pește cu prosoape de hârtie și se stropesc cu suc de lămâie; se lasă să se odihnească timp de cca 15 min.
Între timp se spală castravetele, care se taie apoi bucățele. Se spală și se curăță mărarul; se toacă. Se topește untul într-o tigaie. Se mai șterge o dată peștele, se presară sare, piper și chili. Se prăjește în unt 4 min. pe fiecare parte.
Se amestecă quinoa cu mă­­rar, castravete și brânză zdro­­bită. Se adaugă suc de lămâie, sare și piper după gust și se amestecă. Salata se re­­parti­zea­ză pe 4 farfurii și se ser­vește cu pește.

Preparare: 50 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*