Salată de pui

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 2 linguri ulei • 2 piepți de pui
• 1 lingură suc de lămâie
• 2 fire de țelină • 2 linguri maioneză
• 2 linguri smântână • 1 măr
• 2 linguri mărar tocat
• sare, piper
• 1 lingură stafide
• 1 lingură miez de nucă
• 1 lingură merișoare uscate

Se încinge uleiul și se prăjesc piepții de pui 6 min. pe fiecare parte; se lasă să se mai odihnească apoi 20 min. și se taie cuburi.
Se spală mărul, se curăță de cotoare și pulpa se taie cuburi.  Se stropesc cu suc de lămâie și se amestecă, să nu se oxideze. Se adaugă fâșii de țelină și carne de pui. Se amestecă împreună cu maioneza, smântâna și mărarul; se adaugă stafide, me­ri­șoare uscate și nuci tocate. Se sărează și se piperează du­pă gust. Se dă salata la frigider până în momentul  servirii. Se servește cu pâine albă.

Preparare: 35 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*