Salată de pui

Credit foto: burda Romania
Credit foto: burda Romania
Credit foto: burda Romania

bulina_SB4 porții / Preparare: 30 min.
• 250 g paste penne • 400 g file de piept de pui
• 150 g dovlecei • 2 linguri ulei
• piper • 2 linguri semințe de pin
• 150 g roșii • 3 linguri bulion de ardei
• 150 g lapte bătut
• busuioc
Se pune la fiert o cantitate mare de apă cu sa­re și se fierb pas­tele al dente, conform indicațiilor de pe ambalaj. Se trec prin apă rece și se lasă să se scurgă.
Se taie carnea și dovleceii cubulețe. Se încinge uleiul și se pră­jește carnea; se adaugă do­vle­ceii, sare și piper; se prăjesc 3 min. Se prăjesc semințele de pin într-o tigaie de teflon, până se rumenesc ușor. Se taie roșiile.
Dressin­g: se ames­tecă bulionul de ardei cu lapte bătut, sare și piper. Într-un castron se ameste­că pastele cu roșiile, cuburile de carne, dovleceii și semințe de pin. Se toarnă deasupra dres­singul și se ames­tecă. Se ornează cu frunze de busuioc.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*