Salată de primăvară

credit foto: Burda Romania
credit foto: Burda Romania

Bucătarul-șef George Catană propune o formulă de salată proaspătă, dar consistentă, care se poate servi și drept fel principal

George Catană este bucătar-șef la restaurantul Lounge 18:
www.18lounge.ro

Ingrediente pentru 1 porție:
• 80 g mix de salată verde
• 40 g piept de curcan
• 30 g prosciutto crudo
• 20 g măsline
• 60 g mozzarella bocconcini
• 1 g trufe negre proaspete
• 10 ml ulei de măsline extravirgin
• 20 g castraveți
• 3 g busuioc proaspăt
• 20 g ardei gras roșu
• 0,03 g sare
• 0,06 g piper

1Se frige pieptul de curcan pe ambele părți și se lasă să se răcească. Se spală legumele. Ardeiul gras se taie fâșii, iar castravetele se taie întâi pe lung, apoi felii. Brânza mozzarella se taie felii și se adaugă la salată. Se rade trufa deasupra salatei. Roșiile cherry se lasă întregi.
2Prosciutto se taie bucăți potrivite. La fel se procedează și cu pieptul de curcan.
3Se aranjează totul frumos pe far­furie. Se condimentează cu sare și piper. Se adaugă busuiocul proaspăt. Cine dorește poate toca busuiocul.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*